Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، طرح تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی با امضای ۲۶ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حسابی جنجال به پا کرد، طرحی که برای بررسی‌های بیشتر و تصویب نهایی، تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است هر چند وزارت بهداشتی ها طب اسلامی را قبول ندارند اما برخی مدعی طب اسلامی در ایران هستند و به نظر می رسد حامیانی هم در مجلس دارند، پیشنهاد این طرح در خانه ملت  نه تنها وزارت بهداشت بلکه واکنش انجمن‌های پزشکی  را هم به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح مجلس برای تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی، پس از تصویب و تأیید در کمیسیون‌های مربوطه، در یکی از جلسات علنی مجلس مطرح خواهد شد که در صورت تصویب در این جلسه و تأیید نهایی شورای نگهبان، به قانون تبدیل می‌شود و لازم‌الاجرا خواهد بود.

در بخشی از متن این طرح اعلام شده است : در آیات و روایات و آموزه‌های اسلامی به دستورات پزشکی متعددی اشاره شده است که در حال حاضر برخی از متخصصین با استفاده از آموزه‌های اسلامی به ایجاد شاخه‌ای از طب مکمل، تحت عنوان طب اسلامی پرداخته‌اند که این طب نیز موفقیت‌های بسیاری در درمان بیماری‌ها را داشته است. با توجه به اینکه این دو شاخه از طب در سراسر کشور توسعه یافته است و از طرفی برخی افراد غیرمتخصص در این دو حوزه اقدام به سوء‌استفاده می‌کنند، لازم است که این دو رشته از طب تحت نظارت یک سازمان قانونی فعالیت کنند و صدور مجوز فعالیت آنها و همچنین برخورد با متخلفان و بررسی تخلف آنها توسط این سازمان انجام شود. این سازمان کاملاً غیردولتی بوده و بودجه آن از حق عضویت اعضا تأمین می‌شود و تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خواهد کرد.

در عین حال در بخش دیگری از این طرح آمده است که داشتن گواهینامه پزشکی و تخصصی طب سنتی (مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) یا مدرک سطح دو حوزه علمیه (مورد تایید مدیریت مرکز حوزه علمیه) و تایید سه نفر از مجتهدین حوزه طب اسلامی، داشتن حسن شهرت اجتماعی، نداشتن محکومیت کیفری موثر و... از جمله شرایط عضویت در این سازمان محسوب می‌شود.

آیت الله مکارم شیرازی: طب اسلامی نداریم

طبق این طرح یک روحانی بدون تحصیلات پزشکی با تائید سه مجتهد طب اسلامی عضو سازمان طب اسلامی می شود، این در حالی است که به اعتقاد اکثر مراجع حوزه، چیزی به نام طب اسلامی نداریم و واژه مجتهد طب اسلامی یک لفظ جعلی است.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه چیزی به نام طب اسلامی نداریم، گفت: در قرآن و روایات دستوراتی وجود دارد اما طب اسلامی گفته نمی شود، این طبی که امروز وجود دارد طب سنتی نام دارد.

این مرجع تقلید با بیان این که نمی توان به صورت کامل طب سنتی را انکار کرد، اظهار کرد: نمی توان گفت که فکر بشر در طول چندین هزار سال همه غلط بوده و تنها در سال های اخیر طب تازه متولد شده است اما این که هر کسی بدون علم و تجربه مطب راه اندازی کند قابل قبول نیست، گاهی شنیده می شود کسی دو سه ماه تدریس می کند، بعد می گویند شاگردان او طبیب هستند که این کارها ضربه می زند و به نفع دین نیست همچنین نباید طب را با خرافات همراه کنند.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که نمی توان راه را بر اصل طب سنتی بست، ابراز کرد: از آنجا که عده ای معتقد شدند که طب سنتی در مسائل راه گشا است نباید کلا راه را بست اما باید ضوابط وجود داشته باشد، اگر ضوابط باشد اصل کار زیر سؤال نمی رود و جلوی بی نظمی ها هم گرفته می شود.

طرح سازمان طب اسلامی راهبردی برای دین زدایی و لوث کردن اعتقادات

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو و رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در رشته توئیتی ضمن بازنشر بخشی از متن طرح مجلس برای تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی که به موجب آن، یکی از شرایط عضویت در این سازمان دارا بودن مدرک سطح دو حوزه علمیه و تایید سه نفر از مجتهدین حوزه طب اسلامی است، نوشت: طب اسلامی، واژگان ابداعی است برای فرار از آزمون منطقی، مغالطه انتساب به منبع مقدس است برای گریز از پاسخگویی، ربطی به طب سنتی و طب ایرانی که تجارب مدون هزاران ساله بشری است هم ندارد، عموما ربطی به آموزه های دینی سلامت هم ندارد، راهبرد جدیدی است برای دین زدایی و لوث کردن اعتقادات.

وی همچنین نوشت: فرار از کارآزمایی و آزمون علمی و منطقی شاه بیت این مدعیان: «کسانی که از راهکارهای طب اسلامی نتیجه خوبی نمی‌گیرند، ممکن است لازم باشد در اعتقاداتشان تجدیدنظر کنند و صادقانه‌تر و خالصانه‌تر رفتار کنند و قلب و عملشان یکی باشد».

طرحی که موجب وهن اسلام و ایران در جهان خواهد شد

محمدرضا ظفرقندی رییس کل سازمان نظام پزشکی نیز در واکنش به ارائه طرح تشکیل سازمان طب اسلامی در مجلس، در نامه‌ای خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که اخیرا طرحی از سوی ۲۶ نفر از نمایندگان مجلس که اکثرا هم کارشناس و متخصص امور طبابت و پزشکی نیستند، برای ایجاد سازمان طب اسلامی-ایرانی خدمت جنابعالی ارائه شده است. جنابعالی به خوبی واقفید که مقوله خطیر پزشکی مسئله‌ای کاملا علمی وتخصصی است و با جان و سلامت انسان‌ها ارتباط مستقیم دارد. در دنیای امروز و در علوم طبیعی فقط روش‌های علمی مستند و مبتنی بر شواهد پذیرفته شده و می‌تواند مرجعیت اقدام و عمل در همه امور و بویژه امر مهم طبابت باشند.

ظفرقندی همچنین در نامه خود عنوان کرد: طرح ایجاد سازمانی با عنوان طب اسلامی که حتی در حوزه های علمیه و نزد مراجع محترم‌ هم‌ بارها مورد نقد و تردید جدی قرار گرفته و نیز ورود افراد غیر مجاز به حوزه طب وطبابت بدون شک موجب وهن اسلام و ایران در مجامع علمی و بین‌المللی خواهد شد.

وی خطاب به رییس مجلس شواری اسلامی، نوشت: امید است با اهتمام جنابعالی ودیگر نمایندگان محترم مجلس از شأن و منزلت علم مبتنی بر شواهد و تخصص لازم در مقوله تأمین سلامت مردم محافظت واز آسیب روزافزون شبه علم و روشهای انحرافی و وهن آلود پیشگیری شود.

سازمان طب اسلامی با سیاست‌های سلامت ابلاغی رهبری مغایرت دارد

مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در نامه ای به رئیس مجلس باطرح تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی که از سوی شماری از نمایندگان مجلس ارائه شده بود مخالفت کرد و نوشت: سازمان طب ایرانی اسلامی با سیاست های کلی سلامت ابلاغی رهبر معظم انقلاب مغایرت دارد.

بیش از هفتاد تن از روسای انجمن‌های علمی گروه پزشکی به رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اعتراض به تشکیل سازمان طب اسلامی ـ ایرانی اعلام کردند: طبابت و ارائه خدمات سلامت بدون تحصیلات مرتبط در این حوزه تبعات منفی برای سلامت مردم و جامعه خواهد داشت.

در بخشی از این نامه آمده است: بدیهی است هیچ قاعده و مسیر دیگری موازی و معاف از تحقیق قابل اتکا نیست و تاسیس دانشکده های طب سنتی در چند سال گذشته با هدف ساماندهی آنچه طب سنتی (اسلامی-ایرانی) خوانده می‌شود، شکل گرفته است.

آمادگی برای تعامل با مجلس جهت توسعه طب سنتی ایرانی

اعضای هیات مدیرعامل انجمن علمی طب سنتی ایران هم در نامه‌ای به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی که به دست باشگاه خبرنگاران جوان رسید، در واکنش به طرح پیشنهادی برخی نمایندگان مجلس درباره تشکیل سازمان طب اسلامی و ایرانی با تاکید بر لزوم ارتقاء و تقویت ساختار سیاستگذاری و تصمیم گیری در حوزه طب سنتی، به دور از هرگونه شتابزدگی و اقدامات غیر کارشناسی، آمادگی خود را جهت تعامل علمی با مرکز پژوهش‌های مجلس به منظور تدوین طرحی جامع به هدف توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی اعلام کردند.

در بخش دیگر این نامه آمده است: از سوی دیگر مقبولیت فرهنگی طب سنتی در میان توده های مختلف مردم و مطالبه رو به تزاید آنها برای دریافت این خدمات، سبب شده است زمینه برای رشد شیادی و ارائه خدمات غیرعلمی و آسیب زا به سلامت جامعه فراهم گردد که موجب نگرانی در متولیان و دست اندرکاران حوزه سلامت شده است.

نگذاریم دامن طب و دین لکه دار شود

کامیابی رییس انجمن پزشکان عمومی ایران به دنبال طرح تاسیس سازمان طب اسلامی ایرانی به موازات سازمان نظام پزشکی، مخالفت هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران را با این طرح اعلام کرد و نوشت: این طرح زمینه‌ساز بحران‌های بغرنجی برای سلامت عمومی مردم خواهد بود، در بند یک ماده ۴ این طرح که شرایط عضویت را بر اساس تایید دو مرجع مختلف تعریف کرده یعنی اخذ دانشنامه دکترای پزشکی و سپس تحصیل در دوره چهار ساله دکترای تخصصی طب ایرانی، هم ارز با مدرک سطح ۲ حوزه علمیه است؛ حال آنکه دانش‌آموختگان طب پس از گذر از سد کنکور به عنوان برترین‌های فکری جامعه دوره‌های تخصصی جامع و سخت‌گیرانه‌ای برای کسب مجوز طبابت از طریق وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی طی می‌کنند. 

در بخش دیگر نامه آمده است: اگر طرفداران طب سنتی طالب روش‌های مکمل و سنتی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها هستند، تنها مسیر آن تضارب علمی و اثبات این روش‌هاست نه دوشقه کردن سازمان نظام پزشکی و تاسیس سازمانی تحت تولیت حوزه‌های علمیه که قطعا مراجع عظام نیز با آن مخالف خواهند بود. 

کامیابی عنوان کرد: نباید اجازه دهیم با استفاده از واژه‌هایی که نه مورد قبول مراجع مذهبی و نه مورد قبول وزارت بهداشت و نظام سلامت است هم دامان طب و هم دامان مذهب لکه‌دار شود، خصوص اینکه در این طرح هیچ تعریفی برای طب اسلامی معین نشده بلکه منظور از طب اسلامی همان طب ایرانی است که خود یکی از ریشه‌های اصلی طب مدرن است.

حالا باید منتظر ماند و دید سرنوشت این طرح جنجال‌برانگیز چه می‌شود. باید دانست که در سال‌های اخیر افراد زیادی با ادعاهای جاهلانه و خرافه که آن را به منتسب به اسلام منتسب می‌دانستند، با جان مردم بازی کردند و سلامتشان را به خطر انداختند و به همین دلیل باید طرح‌ها و پیشنهاداتی در حوزه سلامت باید مبتنی بر مبانی علمی و با تحقیق و کار کارشناسی ارائه شود و مراقب بود تا با پیشنهاد این قبیل طرح‌ها فضا برای سودجویی برخی افراد به اسم طب و اسلامی فراهم نشود.

منبع: الف

کلیدواژه: تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی سازمان نظام پزشکی مجلس شورای اسلامی سازمان طب اسلامی نمایندگان مجلس وزارت بهداشت حوزه علمیه طب سنتی حوزه طب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۸۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است

وحید جلال‌زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص سخنان رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان نظامی برای نوآوری در تسلیحات و شناخت روش‌های دشمن و تاثیر آن بر معادلات منطقه گفت: قطع‌به‌یقین هر زمانی که رهبر انقلاب با فرماندهان نظامی جلسه داشتند راهبرد‌های جدیدی تعیین و مشخص شده است.

وی اظهار کرد: رهبر انقلاب در جلسه با فرماندهان نظامی یک قدردانی از آنها به‌دلیل عملیات وعده صادق کردند و این امر یک پشت‌گرمی و ذخیره استراتژیکی برای نیرو‌های نظامی ما بود. نکته دوم درباره تحلیلی بود که می‌خواست عملیات وعده صادق را تخفیف بدهد به تعداد کشته‌ها که ایشان اعلام کردند منظور ما از عملیات وعده صادق ظهور قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران بود و این ارزیابی، تحلیل‌های دوستان و دشمنان ما در منطقه را به‌طور کلی اصلاح کرد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح کرد: بعضی‌ها با علم به اینکه در حوزه دفاعی چقدر قدرتمند هستیم می‌خواستند با تحلیل‌های سخیفانه قدرت دفاعی و امنیتی ما را فروبکاهند که عملیات وعده صادق نشان داد ما به عمق سرزمین‌های اشغالی اشراف داریم و عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است به همین دلیل این عملیات موفقیت‌آمیز بود.

جلال‌زاده تاکید کرد: هدف ما از عملیات وعده صادق گرفتن کشته و تخریب بالا نبود، چون اگر این‌جوری بود اهداف تغییر پیدا می‌کرد و ما می‌خواستیم این به‌عنوان یک دستگرمی باشد، چون با استفاده از سلاح‌های تاریخ گذشته که نیرو‌های مسلح عموما از آنها در مانور‌ها استفاده می‌کنند انجام شد و به نظر من دشمن پیام ما را گرفت و بهتر از همه می‌داند که با چه قدرتی طرف است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ازجمله موفقیت‌های عملیات راهبردی وعده صادق این بود که آمریکایی‌ها از همان دقایق اولیه اقدام ضدحقوق بین‌المللی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ما در دمشق پایتخت سوریه دست‌هایش بالا بود و به جمهوری اسلامی ایران در پیام‌هایی که ارسال کرد گفت که من هیچ نقشی در این حمله نداشتم.

وی ادامه داد: ایران اولین اخطاری که به آمریکا داد این بود که اگر بخواهیم عملیات متقابل انجام دهیم و آمریکایی‌ها بخواهند جلو بیایند ما آنها را هم مورد هدف قرار می‌دهیم و دیدید که آمریکایی‌ها در این ماجرا کنار کشیدند و گمان می‌کنم این امر جزو بی‌نظیر‌های تاریخ معاصر بود که آمریکایی که ده‌ها بار قطعنامه سازمان ملل و شورای امنیت را وتو کرده و همیشه خود را مدافع اولیه رژیم صهیونیستی و بقای این رژیم می‌داند در این ماجرا کنار کشید و جمهوری اسلامی ایران نشان داد که قدرت اول منطقه است و آمریکایی‌ها این را از همه بهتر می‌دانند و به غیر از آن عملیات موذیانه‌ای که در شب عملیات وعده صادق انجام دادند هیچ‌گونه تحرکی نشان ندادند.

جلال‌زاده اظهار کرد: بایدن و نتانیاهو از قبل با هم اختلافاتی داشتند و در غزه این اختلافات بیشتر شد و عملیات وعده صادق این اختلافات را افزایش داد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: زبان نهنگ عنبر احتمالاً همانند انسان «الفبایی» است
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است