Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- بسیج دانشگاه‌های علوم پزشکی در رابطه با تشکل سازمان طب اسلامی ایران بیانیه‌ای صادر کردند.
به گزارش خبرگزاری آریا، متن بیانیه بسیج دانشگاه‌های علوم پزشکی به این شرح است:
من الرحیم
«العلم علمان، علم الأدیان و علم الأبدان» پیامبر اکرم (ص)
در واپسین روز‌های سال 1399، «طرح تشکیل سازمان طب اسلامی-ایرانی» از سوی جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، واکنش‌های زیادی را برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکل بسیج دانشجویی لازم می‌داند نکاتی را در این خصوص اعلام نماید:
1- سازمانی بهداشت جهانی در سال‌های اخیر برنامه استراتژیک جهت بهره گیری از طب سنتی ارائه نموده است. همچنین تا سال 2019 تعداد 109 کشور قوانین و مقررات مربوط به توسعه طب سنتی و مکمل را وضع نموده اند. در ایران نیز جهت بهره مندی هرچه بیشتر از گنجینه‌ی علمی و فرهنگی طب سنتی، در قوانینی از جمله سیاست‌های کلی سلامت، سند نقشه‌ی علمی جامع کشور، نقشه جامع سلامت کشور، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و برنامه‌ی توسعه پنجم و ششم به این مقوله پرداخته شده است.
در سال گذشته شاهد تشکیل فراکسیون و کمیته‌ی طب سنتی در مجلس شورای اسلامی بودیم. اکنون نیز جمعی از نمایندگان دغدغه‌مند مجلس شورای اسلامی جهت ساماندهی و تقویت طب سنتی طرح تشکیل سازمان طب اسلامی-ایرانی را مطرح نمودند. نفس توجه و پرداختن نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به مقوله‌ی طب سنتی ارزشمند و قابل تقدیر است. در همین جا از این توجهات و دغدغه‌ی نمایندگان ملت سپاسگزاری می‌نماییم.
2-، اما طرح ارائه شده اشکالاتی جدی دارد. مهمترین این اشکالات، به رسمیت شناخت چیزی است که «طب اسلامی» نامیده می‌شود. طب، شاخه‌ای از علوم است و جایگاه علوم در نظام اسلامی، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه است. حال آنکه طب اسلامی، مورد تأیید دانشگاه و حتی حوزه‌ی علمیه نیست و به نوعی ادعای عده‌ای است؛ لذا به رسمیت شناختن و جایگاه قائل شدن برای آنچه که طب اسلامی نامیده می‌شود، آن هم از سوی نمایندگان ملت در قوه‌ی مقننه تعجب برانگیز است! البته در اسلام توصیه‌ها و آموزه‌های بهداشتی و طبی وجود دارد و باید به درستی و با روش صحیح از آن‌ها بهره برد، اما اسلام مکتب طبی جدایی ندارد که اکنون مورد ادعای عده‌ای قرارگرفته است.
با شناختی که از دغدغه و منطق نمایندگان طراح طرح وجود دارد، پیشنهاد و پیگیری این طرح را از خارج مجلس شورای اسلامی و توسط افرادی می‌دانیم که نفعشان در پیوند اعتقادات پاک اسلامی و علم طب است که منجر به ابداعی شده است به نام «طب اسلامی». متأسفانه برخی از این افراد با ایجاد جو تبلیغات و روانی سنگین، قبل از اثبات وجود علمی به نام طب اسلامی، به دنبال گسترش و ساماندهی آن هستند و به اصطلاح «برادری خود را اثبات نکرده، ادعای ارث و میراث دارند.» با عنایت به بحث‌های مفصل صورت گرفته در حوزه علمیه و نظر علماء، از نمایندگان محترم مجلس تقاضا داریم، فارغ از توصیه‌ها و پیگیری‌های ذی نفعان نام طب اسلامی، بار دیگر و اصولی‌تر به این مقوله بنگرند و اگر به وجود طب اسلامی رسیدند اقدام به ساماندهی و تقویت آن کنند.
3-، اما باید به علل گسترش چنین تفکرات غیرعلمی، حال به هر نامی که باشند، توجه نمود. مهمترین این علل عملکرد وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عده‌ای از مؤثرین و اهالی علوم پزشکی کشور در این مورد است.
اعتقاد به طب سنتی در جامعه ایرانی جزئی از فرهنگ ملت است. در این شرایط اگر نسخه‌ی صحیح به مردم ارائه نشود، نسخ ناصحیح رواج می‌یابد. قریب به 14 سال است که رشته‌ی طب سنتی ایرانی (که از زمان استبداد رضاخانی محدود شده بود) ایجاد شده است و به موازات آن دانشکده‌های طب ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور فعالند. اما هنوز هم عده‌ای سعی دارند وجود چنین علمی را انکار کنند! این افراد حتی حاضر نیستند دستاورد‌های علمی این رشته که در مراجع معتبر علمی جهان ثبت شده است را مورد توجه قراردهند که این خود عملی ضد علم است.
حتی مجمع و انجمن‌های علمی پزشکی در بیانیه‌ی اعتراضی خود به طرح تشکیل سازمان طب اسلامی-ایرانی نیز، انجمن علمی طب سنتی ایرانی را نادیده گرفته اند. این رویکرد که در موضوعی، وجود و نظرات مرتبط‌ترین انجمن علمی انکار گردد، خود جای تأمل بسیار دارد. طبعاً تا زمانی که به اهالی طب سنتی ایرانی که دانش آموختگان مورد تأیید علوم پزشکی هستند و با روش‌های علمی به این مقوله ورود کرده و می‌کنند بهای کافی داده نشود، هر روز باید منتظر افرادی بود که بدون داشتن تخصص کافی از اعتقادات مردم بهره ببرند.
البته در همه‌ی آنچه نگاشته شد، حساب علاقه‌مندان طب سنتی از سودجویان این عرصه جداست. همانان که دغدغه مندانه به دنبال مجرایی برای فعالیت و همیاری در این مقوله‌ی علمی و فرهنگی هستند، اما راهی نیافته اند و از این رو به سمت نام‌های مدعی طب سنتی هدایت شده اند.
4- در نهایت پیشنهاد بسیج دانشجویی نیز ارتقاء اساسی ساختار طب سنتی ایرانی و حتی تشکیل سازمان طب سنتی است؛ اما نه به آن صورتی که طرح گردید. در صورت تمایل مراجع ذی ربط، آمادگی تبیین لزوم و فواید تشکیل چنین ساختاری وجود دارد.
همچنین تشکل بسیج دانشجویی آمادگی خود را برای هرگونه کمک در زمینه‌ی توسعه‌ی صحیح طب سنتی ایرانی اعلام می‌دارد.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل
بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بیانیه بسیج بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مجلس شورای اسلامی سازمان طب اسلامی تشکیل سازمان طب طب سنتی ایرانی دانشگاه ها اسلامی ای ی طب سنتی ی علمی عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۳۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی

وزارت علوم با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت جنایات وحشیانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی از مدیران جوامع علمی خواست که به حق آزادی بیان در دانشگاه‌ها احترام بگذارند و از ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه‌ها جلوگیری کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محکومیت اقدامات دولت‌های غربی علیه جوامع علمی ضد صهیونیست و حمایت از حرکات آزادی‌خواهانه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی بیانیه‌ای صادر کرد.

بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است

متن بیانیه به شرح زیر است:

مردم ستمدیده‌ی فلسطین بیش از شصت سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه میکنند. آیا در دنیای امروز، قساوت دیگری را در این حجم و ابعاد و با این تداوم زمانی می‌شناسید‌؟ به گلوله بستن بانویی در وسط خیابان فقط به جرم اعتراض به سربازِ تا دندان مسلّح، اگر تروریسم نیست پس چیست؟ این بربریّت چون توسّط نیروی نظامی یک دولت اشغالگر انجام میشود، نباید افراطی‌گری خوانده شود؟ یا شاید این تصاویر فقط به این علّت که شصت سال مکرّراً از صفحه‌ی تلویزیون‌ها دیده شده، دیگر نباید وجدان ما را تحریک کند.

جوانان عزیز! من امید دارم که شما در حال یا آینده، این ذهنیّت آلوده به تزویر را تغییر دهید؛ ذهنیّتی که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذیانه است. رنج‌های امروز اگر مایه‌ی ساختن فردایی بهتر و ایمن‌تر نشود، فقط به خاطره‌هایی تلخ و بی‌ثمر فرو خواهد کاست. من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید که با درس گرفتن از ناملایمات امروز، قادر خواهید بود راه‌هایی نو برای ساخت آینده بیابید و سدّ بیراهه‌هایی شوید که غرب را به نقطه‌ی کنونی رسانده است. (فرازهایی از نامه امام خامنه‌ای به عموم جوانان در کشورهای غربی‌)"

ملت مظلوم و مقتدر فلسطین بیش از 7 دهه تحت اشغالگری رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار داشته و از حق مسلم حیات در سرزمین خودشان محروم شده اند.

در 7 اکتبر 2024 عملیات طوفان الاقصی توسط نیروی مردمی حماس برای دفاع از سرزمین فلسطین در مقابل سالها ظلم و اشغالگری صهیونیست‌ها صورت گرفت. رژیم کودک کش اسرائیل به دلیل عجز و ناتوانی در مقابله نظامی با نیروهای جبهه مقاومت، به تداوم ظلم و آدم کشی در غزه به ویژه حمله به مراکز آموزشی و بهداشتی و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه و شهادت رساندن دیپلمات‌های کشورمان پرداخت.

در این مدت بیش از 35 هزار نفر از مردم بیگناه غزه به ویژه زنان و کودکان به دست رژیم غاصب به طرز فجیعی قتل عام شده اند. این حجم کشتار، دل ملت‌های آزاده را در کل جهان به درد آورده و حرکت‌های مردمی در دفاع از ملت مظلوم فلسطین را شکل داده است.

غربی‌ها و طرفداران صهیونیست‌ها با حقیقتی عریان روبرو شده‌اند؛ آحاد ملت‌ها در غرب و آمریکا انگشت به دهان مانده‌اند؛ بازداشت و دستگیری قریب به 2500 دانشجو و استاد در دانشگاه‌های کلمبیا، بوستون، لس‌آنجلس، آستین، تگزاس، ییل، نیویورک، ماساچوست، اموری، هاروارد، براون، میشیگان، مینه‌سوتا، برکلی و ده‌ها دانشگاه دیگر با ورود خشن پلیس و استفاده از گاز اشک‌آور تنها به جرم فریاد علیه نسل‌کشی صهیونیست‌ها در قتل عام 35 هزار فلسطینی بیگناه که قریب به 15 هزار تن از آنها کودکانی‌اند که الفبای زندگی را تجربه نکرده‌اند؛ رخدادی که ذهنیت و تصویر دموکراسی در غرب را همچون تبلی توخالی در برابر افکار عمومی به لرزه انداخت و زنجیره اعتراضات فراگیری را علیه حمایت‌های بی چون و چرای متحدان این رژیم کودک‌کش در جوامع علمی ایجاد کرد.

اکنون موجی جدیدی از بیداری در وجدان انسان‌ها به ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا آغاز شده که نوید دهنده حرکت و نهضتی پایدار و مداوم در احقاق حق ملت مظلوم فلسطین می باشد. دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه کشورهای آمریکایی و غربی بر اساس دفاع از انسانیت و حقوق بشر، جنبش های بشردوستانه به راه انداخته اند و موجی از حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم غزه به راه انداخته اند.

ضمن حمد خداوند و سپاس از دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه دانشگاهیان عزیزی که در دل کشورهای مدعی حقوق بشر، بر اساس مسئولیت و وظیفه انسانی و احترام به حق حیات یک ملت و با آگاهی و شجاعت با شکل دادن تجمعات متعدد در دانشگاه‌ها خواهان پایان دادن به ظلم و تجاوز در سرزمین های اشغالی و احقاق حق ملت مظلوم فلسطین هستند، اعلام می داریم تا پایان دادن این اشغالگری و محکومیت رژیم صهیونیستی این حرکت را ادامه دهید.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن محکومیت جنایات وحشیانه و ددمنشانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی و محکوم کردن برخوردهای امنیتی با دانشجویان و اساتید، از مدیران جوامع علمی و نهادهای مرتبط در کشورهای اروپایی و آمریکایی درخواست می‌نماید، به حق آزادی بیان در دانشگاه‌ها احترام بگذارند و از ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه‌ها برای سرکوب دانشگاهیان جلوگیری کنند. به امید پیروزی نهایی ملت فلسطین و اقامه نماز در قدس شریف ان‌شاءالله»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان نخبه‌ از سربازی معاف می‌شوند
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی