Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- نکات مهم برای داشتن زندگی سالم از موضوعات مطرح شده در صبح پارسی امروز بود.
به گزارش آریا، حسن اکبری، کارشناس سبک زندگی اسلامی مهمان امروز صبح‌پارسی بود؛ وی با حضور در برنامه از شش ضرورت برای داشتن زندگی سالم از نگاه ابن‌سینا سخن گفت. او همچنین در ادامه برنامه به اهمیت ضرورت‌هایی مانند زمان خواب و تغذیه مناسب پرداخت و تاثیر آن‌ها بر زندگی را بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کارشناس سبک زندگی اسلامی گفت: تخصص اصلی من در بخش آسیب شناسی سلول است؛ در گذشته افرادی مانند ابن‌سینا بدن را با اعضای آن می‌شناختند اما اکنون بدن انسان را با توجه به سلول‌ها می‌شناسند. علم امروز می‌داند 6 میلیون سلول گلبول‌های قرمز در یک سر خودکار جا می‌شود. سامانه‌ای که سلول‌ها را اداره می‌کند از یک کشور پیچیده‌تر است. برای درست کار کردن سامانه سلول‌ها افراد نیاز به انرژی دارند که به آن ای‌تی‌پی می‌گویند. به طور کلی می‌توان گفت ساختار سلول‌ها به اتومبیل‌ها بسیار شباهت دارد و مانند موتوری هستند که با سوخت فعالیت می‌کنند. 

اکبری ادامه داد: افراد برای فعالیت بهتر سلول‌ها در بدن باید شش ضرورت را رعایت کنند که ابن سینا نیز به آن‌ها اشاره کرده است؛ اولین ضرورت برای فعالیت بهتر سلول‌ها، هوای سالم است. پس از آن می‌توان به غذای سالم، خواب کافی، ورزش، جذب و دفع صحیح مواد لازم بدن اشاره کرد. در نهایت نیز توصیه شده تا افراد از داشتن استرس و اضطراب خودداری کنند و حس خوبی داشته باشند. ضرورت‌های ذکر شده بین نوزادان و افراد مسن یکی است و افراد بدون توجه به سن خود باید آن‌ها را رعایت کنند تا زندگی بهتری داشته باشند. 

وی افزود: ابو علی سینا همچنین به ارتباط معنوی انسان با خدا به عنوان یک ضرورت اشاره کرده است. بر اساس توضیحات او انسانی که تمام ضرورت‌های پیشین را رعایت کند اما رابطه معنوی با خدا نداشته باشد نمی‌تواند به نهایت سلامت خود برسد.

او اظهار کرد: اکنون یکی از مشکلات اصلی جوامع بی‌نظمی و جابه‌جا شدن ساعت خواب است. افراد این روزها بسیار دیر به خواب می‌روند در نتیجه نمی‌توانند در ساعت‌های درست فعالیت داشته باشند و به عبادت‌های خود برسند. افرادی که از ساعت 3 شب تا 3 ظهر می‌خوابند نمی‌توانند در جامعه‌ تاثیر مناسبی بگذارند. به طور کلی اعضای اصلی بدن در ساعات 9 الی 12 شب شارژ می‌شوند و افرادی که در این ساعت‌ها خواب نیستند نمی‌توانند انرژی کافی برای ادامه روز بعد را به دست بیاورند در نتیجه همیشه خسته هستند. 

کارشناس سبک زندگی اسلامی گفت: در دین اسلام، ائمه اطهار فرمودند که مسلمانان زود می‌خوابند و زود از خواب برمی‌خیزند. انسان یک موجود روزگرد است که در زمان روشنایی فعالیت خود را انجام می‌دهد در نتیجه بهتر است افراد زمان خواب خود را مدیریت کنند. اقداماتی مانند زمانبندی مناسب خواب، ورزش و تغذیه درست می‌توانند در کیفیت زندگی بسیار کمک کنند. 

اکبری ادامه داد: در بدن انسان یک ساعت بیولوژیک وجود دارد که تمام هورمون و سلول‌های بدن را مدیریت می‌کند. زمانی که این ساعت خراب می‌شود مشکلاتی مانند نازایی و اختلالات هورمونی در افراد شکل می‌گیرد. این واکنش در خانم ها بیشتر دیده می‌شود و تاثیر شدیدتری دارد.
وی افزود: سلامت انسان همچنین در قالب یک مثلث معرفی می‌شود که تغذیه سالم، دارو و اقدامات درمانی هر ضلع آن هستند. بر اساس این مثلث سلامت متخصصان و پزشکان باید پیش از تجویز دارو ابتدا تغذیه بیمار خود را تغییر دهند تا بهترین مسیر را برای سالم شدن مراجع فراهم کنند. در نهایت افراد برای سالم زندگی کردن باید از طب سنتی و جدید به نوع درست استفاده کنند. اکنون ترکیب این دو طب، پسامدرن نام دارد که در آن ابتدا سبک زندگی بیمار مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد افراد به سمت مصرف دارو راهنمایی می‌شوند.

برنامه صبحگاهی "صبح پارسی" به تهیه کنندگی علیرضا نظارت که از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت 9 صبح از شبکه جام جم پخش می شود، امروز با موضوع سبک زندگی اسلامی بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم‌ها، نماهنگ وخواندن خبر صبح پارسی؛ آلاء خامه‌یار و میلاد شیران با حسن اکبری، کارشناس سبک زندگی اسلامی به گفت و گو نشستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نقش ارتباط با خدا ضرورت زندگی سالم علمای طب اسلامی کارشناس سبک زندگی اسلامی زندگی سالم صبح پارسی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه

به گزارش خبرآنلاین، برای بیدار ماندن نیازی نیست قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار دیگر را مصرف کنید، چرا که راهکارهای عملی دیگری هم وجود دارد.

زومیت در گزارشی نوشت: راه آسانی که برای بیدار بودن و هشیار ماندن وجود دارد، نوشیدن قهوه است، به همین دلیل این نوشیدنی پس از خواب صبحگاه می‌تواند گزینه‌ی وسوسه‌انگیزی باشد؛ اما درحالی‌که یکی دو فنجان قهوه در روز می‌تواند برای سلامتی مغز و کبد مفید باشد، تکیه بر کافئین در طول روز خصوصاً ازطریق مصرف نوشیدنی‌های گازداری مانند نوشابه، راه سالمی برای بیدار شدن نیست.

مقدار مجاز مصرف قهوه بسته به شرایط بدنی هر شخص متفاوت است اما مصرف بیش از اندازه‌ی آن می‌تواند موجب بروز عوارض جانبی‌ای ازجمله بی‌خوابی، عصبانیت و ناراحتی معده شود. حتی اگر حد مجاز را هم رعایت کنید، پس از گذشت چند ساعت از مصرف قهوه، دوباره خستگی به سراغ شما خواهد آمد.

ترک کافئین آسان نیست، خصوصاً اگر ماه‌ها یا سال‌ها به مصرف آن عادت کرده باشید؛ اما کارهایی وجود دارد که می‌توانید با آن‌ها بدون تکیه بر کافئین، خستگی خود را رفع کنید. در ادامه به چند مورد اشاره شده است.

۱. چرت زدن
گاهی اوقات بدن شما به تنظیم مجدد خواب نیاز دارد. چرت زدن به‌مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه می‌تواند به شما کمک کند هشیارتر شوید و خلق‌وخوی شما بهبود پیدا کند. از چرت‌ زدن‌های طولانی‌تر از ۳۰ دقیقه و همچنین از خوابیدن پس از ساعت ۳ بعدازظهر خودداری کنید، زیرا موجب برهم خوردن چرخه‌ی خواب و بیداری منظم شما می‌شود.

۲. خوردن میان‌وعده مغذی
افت قند خون باعث می‌شود احساس بی‌حالی و خواب‌آلودگی کنید. وعده‌های غذایی سنگین هم می‌توانند اثری مشابه آن را داشته باشند، چرا که هضم غذا با مصرف انرژی همراه است. بااین‌حال، سعی نکنید این مصرف انرژی را با خوردن غذاهای شیرین و نوشیدن قهوه جبران کنید.

به‌جای اینکه برای بیدار ماندن غذاهای پر از کربوهیدرات را مصرف کنید، غذاهایی را انتخاب کنید که شامل مقداری پروتئین یا چربی سالم هستند. آن‌ها مدت بیشتری در بدن شما می‌مانند و از افت قند جلوگیری می‌کنند.

به‌جای مصرف کافئین و شکر تصفیه‌شده که برای مدت کوتاهی به شما انرژی می‌دهند و بعداً از انرژی‌تان می‌کاهند، رویکرد سالم‌تر، خوردن برخی از منابع طبیعی قند مانند میوه‌های تازه است. مهم‌ترین وعده غذایی روزانه را فراموش نکنید: وقتی صبحانه می‌خورید، مقداری پروتئین و غذاهای غنی از فیبر مصرف کنید.

۳. نوشیدن آب
اگر احساس خواب‌آلودگی می‌کنید، شاید به نوشیدن آب بیشتری نیاز داشته باشید. یکی از نشانه‌های کم‌آبی، خستگی است. وقتی از خواب بیدار می‌شوید، بدنتان معمولاً کم‌آب‌تر از حالت عادی خواهد بود، بنابراین هنگام صبح آب بنوشید.

کم‌آبی می‌تواند باعث خستگی، گیجی و تپش قلب شود. مصرف آب به دفع ضایعات بدن کمک می‌کند. از طرفی جریان خون به‌وسیله‌ی آب، مواد مغذی مانند اکسیژن و کربوهیدرات‌ها را به بخش‌های مختلف بدن ازجمله مغز می‌رساند.

۴. مدیریت استرس
حتی استرس خفیف و مزمن می‌تواند موجب احساس خستگی شود. سعی کنید سطح استرس خود را با انجام ورزش، یوگا، ماساژ یا سایر برنامه‌های خودمراقبتی مدیریت کنید. مدیتیشن راه مناسبی برای پاک کردن مغز است تا هوشیارتر شوید و بتوانید بهتر فکر کنید.

۵. قرار گرفتن در معرض نور خورشید
بدن شما ساعت درونی ۲۴ ساعته‌ای دارد که به ریتم شبانه‌روزی معروف است. این ساعت چرخه‌ی خواب و بیداری شما را کنترل می‌کند؛ ازجمله زمان آزاد شدن هورمون‌های خاص توسط مغز و نحوه‌ی عملکرد اندام‌ها در زمان‌های مختلف. با دریافت هوای تازه و قدم زدن زیر نور خورشید یا حتی چند دقیقه بیرون نشستن در هر روز می‌توانید ریتم شبانه‌روزی خود را بهبود دهید که به خواب بهتر نیز کمک می‌کند.

تنفس هوای تازه می‌تواند به سرزندگی شما منجر شود و خورشید به تنظیم چرخه‌ی خواب و بیداری کمک می‌کند. سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه در روز در معرض نور طبیعی خورشید قرار گیرید. اگر دچار بی‌خوابی هستید، یک ساعت را به این کار اختصاص دهید.

۶. نفس عمیق
تنفس عمیق اکسیژن بیشتری را به قسمت‌های مختلف بدن می‌رساند و می‌تواند گردش خود را بهبود بخشد و سطح انرژی شما را افزایش دهد. تنفس عمیق، استرس و اضطراب را نیز کاهش می‌دهد که به نوبه‌ی خود به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و شما را سالم و قوی نگه می‌دارد.

۷. گوش دادن به موسیقی
گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، باعث می‌شود مواد شیمیایی شادی‌بخش در مغز ترشح شوند و سطح انرژی شما افزایش پیدا کند. مطالعات نشان داده‌اند وقتی افراد به موسیقی گوش می‌دهند، مغز آن‌ها دوپامین آزاد می‌کند.

۸. جویدن آدامس
برخی از مطالعات نشان می‌دهند جویدن آدامس می‌تواند هشیاری شما را افزایش دهد، به شما کمک کند سریع‌تر واکنش نشان دهید، توجه شما را بهبود ببخشد و بهره‌وری شما را در طول روز کاری افزایش دهد.

۹. ورزش
حرکت به سلول‌های شما می‌گوید به انرژی بیشتری نیاز دارید و بدن شما دست‌به‌کار می‌شود تا انرژی بیشتری تولید کند. ورزش همچنین موجب ترشح اندورفین (هورمون احساس خوب) می‌شود و خلق‌وخوی طبیعی را بهبود می‌دهد.

احتمالاً با خود فکر می‌کنید اگر به‌سختی می‌توانم از خواب بلند شوم، چگونه می‌توانم به ورزش کردن فکر کنم؟ برای برخورداری از مزیت‌های ورزش نیازی نیست که حتماً به‌سرعت روی تردمیل بدوید. کافی است چند حرکت پروانه انجام دهید یا کمی پیاده‌روی کنید یا چند حرکت اسکوات انجام دهید. وقتی بدن خود را به حرکت درمی‌آورید، جریان خون شما افزایش پیدا می‌کند و بیدار کردن عضلاتتان حتی با کششی کوچک، موجب می‌شود احساس بیداری کنید.

۱۰. بهبود بخشیدن عادات خواب
احساس خستگی شما می‌تواند با نحوه‌ی خوابیدنتان ارتباط داشته باشد. اگر معمولاً بیش از ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا خوابتان ببرد یا اگر بیشتر از ۳۰ دقیقه در نیمه‌های شب بیدار بمانید، ممکن است دچار بی‌خوابی باشید (خصوصاً اگر به مدت بیش از سه ماه این مشکلات را تجربه کنید). پس باید با متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید، اما کارهای دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید برای بهبود رفتار خواب خود انجام دهید:

دو ساعت قبل از خواب از مصرف الکل و غذا خودداری کنید
در اتاق خنک و تاریک بخوابید
یک ساعت قبل از خواب از نمایشگرهای الکترونیکی استفاده نکنید
در زمان‌های منظمی به خواب بروید و از خواب بیدار شوید
هر شب هفت تا نه ساعت بخوابید
اگر هر شب سر ساعت خاصی به رختخواب بروید و هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید، بدن شما به آن برنامه عادت می‌کند و این امر می‌تواند به بهبود بی‌خوابی کمک کند. اگر دائماً احساس خستگی می‌کنید، باید خواب خود را در اولویت قرار دهید.

تنظیمات زنگ هشدار خود را بازتنظیم کنید: بیدار شدن با صدای زنگ هشدار پرصدا ممکن است راه سریعی برای بیدار شدن از خواب باشد، اما این روش بیدار شدن را کسی دوست ندارد. برخی از ساعت‌های زنگ‌دار و تنظیمات گوشی هوشمند به‌تدریج و به‌آرامی شما را از خواب بیدار می‌کنند و حتی می‌توانید از لامپ‌های LED که طلوع خورشید را شبیه‌سازی می‌کنند، به‌عنوان روشی آرام‌تر برای بیدار شدن استفاده کنید.

۱۱. رایحه‌درمانی
بو کردن اکالیپتوس، لیمو یا نعناع فلفلی می‌تواند به تقویت حواس شما کمک کند و موجب می‌شود سرزنده‌تر و هشیارتر شوید.

۱۲. فاصله گرفتن از صفحه نمایش
نگاه کردن طولانی به نقطه‌ای مانند صفحه‌نمایش کامپیوتر می‌تواند به چشمان شما فشار وارد کند. خیره شدن زیاد به صفحه‌نمایش می‌تواند باعث سوزش و خشکی چشم، تاری دید و دردهایی در ناحیه‌ی سر و گردن و شانه شود. برای جلوگیری از خستگی چشم هنگام کار مرتباً دوردست‌ها را نگاه کنید و از کامپیوتر یا تلفن خود کمی فاصله بگیرید.

بهتر است کافئین را به‌طور ناگهانی کنار نگذارید و به‌تدریج مصرف آن را کاهش دهید. اگر ناگهان مصرف کافئین را قطع کنید، ممکن است علائم ترک مانند سردرد، تحریک‌پذیری یا بی‌قراری را تجربه کنید. این علائم معمولاً ظرف چند روز پس از قطع کافئین برطرف می‌شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903872

دیگر خبرها

  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • رمان «تو خواب میکائیل هستی» رونمایی می‌شود
  • رمان «تو خواب میکاییل هستی» رونمایی می‌شود
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند